Tilat

Yhdistyksen maan alle rakennettu saunakokonaisuus valmistui vuonna 2005. Siihen kuuluu kaksi saunaa, joista toinen on savusauna. Saunatupa, jonka yhteydessä sahtikellari, isot ulkogrillit, wc-tilat sekä uimaranta ja avanto talvella.

Tilat soveltuvat noin 30 hengen ryhmille ja ne ovat käytettävissä ympäri vuoden. Mukaan voitte ottaa omat eväät, saunatuvassa on sähköistetty keittiö, jossa eväitä voi myös valmistaa. Ulkogrilleillä voitte kokeilla eräkokkitaitojanne.

Saunakokonaisuus sijaitsee noin 10km etäisyydellä Joutsan keskustasta, upean Suontee -järven rannalla. Suontee on mökkiläisten suosima järvi, joka on noin 38km pitkä ja kuuluisa puhtaudestaan sekä kauneudestaan. Suonteen muikku on maan kuulua herkkua.

Saunakokonaisuus

Saunamme ovat rakennettu maan alle, vanhan perinteen mukaan. Saunamme eivät ole hotellin saunoja, erillisiä lämpimiä pukutiloja ei siis ole. Kylpijät tulevat katettuun osaan, jossa raitis ulkoilma hyväilee ja kaunis järvimaisema avautuu ihailtavaksi. Kuu ja tähdet luovat lisää tunnelmaa. Näin oli aikojen aikaisempien, vaalimme tätä kulttuuria.

Alla näet lyhyen videoesittelyn saunakokonaisuudesta. Video on kuvattu 16.9.2006. Videolla näytetään mm. pihapiiriä, saunoja ja muikun paistoa. Viihtyisää kaksiminuuttista!

Morsiussaunassa on jatkuvalämmitteinen kiuas ja lauteille sopii noin 6 kylpijää. Sauna on sisäpinnoiltaan vaaleanpunainen. Morsiusparille sauna koristellaan mm. oljilla ja kukkasilla… Saunassa on suihku.

Savusauna on syvällä maan alla ja hämärä valaistus luo tunnelmaa sekä hiljaisuus rauhoittaa. Kylpijöitä lauteille sopii kerralla noin 8. Tehokas kiuas varaa lämpöä niin, että löylyä riittää aamuun saakka. Hyvän ilmanvaihdon johdosta löylyt ovat mitä parhaimmat, hiki irtoaa helposti, silmiä ei kirvele. On todella ”luomulöylyt”! Saunassa on suihku. Uimarantaan noin 30 metriä, jossa talvella avanto. Omat saunomisvälineet mukaan.

Saunatupa

Saunatuvan pinta-ala on noin 36m2. Tuvassa sähköistetty keittiö, jääkaappi, mikro ja kahvinkeitin. Kattiloita ja pannuja ruuanvalmistukseen löytyy. Ruokailuvälineitä ja kahvikuppeja on noin 10 hengelle. Toiminta-ajatus on, että kukin tuo omat tarjoilu- ja ruokailuvälineensä. Tuvassa penkkikalusto, jossa istumapaikkoja noin 15 hengelle. Lisäpaikkoja irtoistuimilla ja erillisillä penkeillä. Paikkoja yhteensä noin 30 hengelle. Ruokaa toimittavat saunoille myös Joutsalaiset pitopalveluyritykset.

Erikoinen takka luo tunnelmaa ja pikkuherkkujen käristäminen hiilloksella on mahdollista. Välineitä tähän löytyy. Tuvasta johtaa ovi ”sahtikellariin”, jossa voi säilyttää omia eväitään. Kylmä/lämmin käyttövesi tulee järvestä, ruokavesi kellariin sijoitetuissa astioissa. Saunatuvassa on lattialämmitys. Saunojen välissä maan alla sijaitsee naisten ja miesten wc- ja suihkutilat. Tiloissa on lattialämmitys.

Ulkotilat

Ulkona tilava grilli, jossa voi keitellä vaikka nokipannukahvit, valmistaa loimukalaa, muikkuryöppää, ym. suuhunpantavaa. Isompia grillauksia varten oma iso grilli, välineitä on saatavana. Grilli lämmitetään puilla. Rosvopaistin valmistamista varten on oma tulisijansa, neuvoja annetaan.

Ulkoalueella on ilmakylpylauteet, lapsenakin annettiin ilmakylpyjä ihon hoitoon. Ei muuta kuin ilmakylpyyn, maistuu varmaan sateella ja talvella.

Rannassa on tilava laituri, josta helppo pulahtaa puhtaaseen ja raikkaaseen veteen kesällä että talvellakin. Kalastusmahdollisuudet ovat erittäin hyvät niin kesällä, kuin talvellakin.

Hinnasto

Takkatupa 80€
Morsiussauna ja takkatupa 95€
Savusauna lämmitettynä ja takkatupa 170€
Kaikki tilat 250€

Yhdistyksellä on mahdollisuus järjestää myös ohjelmaa tai tapahtumia. Esimerkiksi suosittu pienimuotoinen, lähiympäristössä suoritettava ”metsätaitokilpailu”.

Ehdotuksia ruokailuun/majoitukseen annamme ja järjestämme myös mielellään.

Tiedustelut ja kyselyt voit tehdä niin sähköpostitse, kuin puhelimitsekin.

Varaukset tulee tehdä vähintään 3vrk aiemmin. Yhteystiedot