Tilat

Yhdistyksen maan alle rakennettu saunakokonaisuus valmistui vuonna 2005. Saunamme ovat rakennettu maan alle, vanhan perinteen mukaan joten eivät ole hotellin saunoja. Erillisiä lämpimiä pukutiloja ei ole, mutta kylpijöiden tullessa katettuun osaan raitis ulkoilma hyväilee ja kaunis järvimaisema avautuu ihailtavaksi. Kuu ja tähdet luovat lisää tunnelmaa. Näin oli aikojen aikaisempien, vaalimme tätä kulttuuria.
 
 

Tilat soveltuvat noin 30 hengen ryhmille ja ne ovat käytettävissä ympäri vuoden. Saunatuvassa on sähköistetty keittiö, jossa eväitä voi myös valmistaa. Ulkogrilleillä voitte kokeilla eräkokkitaitojanne.

Saunakokonaisuus sijaitsee noin 10km etäisyydellä Joutsan keskustasta, upean Suontee -järven rannalla. Suontee on mökkiläisten suosima järvi, joka on noin 38km pitkä ja kuuluisa puhtaudestaan sekä kauneudestaan. Myös Suonteen muikku on maan kuulua herkkua.

 

Saunakokonaisuus

Tiloihin kuuluu kaksi saunaa, perinteinen- sekä  savusauna, saunatupa jonka yhteydessä sahtikellari, isot ulkogrilli sekä uimaranta. Wc-tilat löytyvät sekä miehille- että naisille suihku mahdollisuudella.  

Perinteisessä saunassa on jatkuvalämmitteinen kiuas ja lauteille sopii noin 6 kylpijää. Saunassa on suihku.

Savusaunassa on hämärävalaistus joka luo tunnelmaa. Rauhoittavassa hiljaisuudessa on ihana nauttia lempeistä löylyistä. Lauteille sopii kerralla noin 8 kylijää. Tehokas kiuas varaa lämpöä niin, että löylyä riittää aamuun saakka. Hyvän ilmanvaihdon johdosta löylyt ovat mitä parhaimmat, hiki irtoaa helposti eikä silmiä ei kirvele. Saunassa on suihku.

Saunoista matkaa järveen noin 30 metriä.   

 

Saunatupa

Saunatuvan pinta-ala on noin 36m2. Tuvassa sähköistetty keittiö, jääkaappi, mikro ja kahvinkeitin. Tuvassa penkkikalusto, jossa istumapaikkoja noin 15 hengelle. Lisää paikkoja erillisillä istuimilla sekä penkeillä. Paikkoja yhteensä noin 30 hengelle.  Kattiloita ja pannuja ruuan valmistukseen löytyy. Ruokailuvälineitä ja kahvikuppeja on noin 10 hengelle. Kukin tuo omat tarjoiluastia tullessaan. Mikäli et halua tiskata käsin, tuothan omat kertakäyttöastiat mukanasi.

Ruokaa saunoille toimittavat myös Joutsalaiset pitopalveluyritykset.

Erikoinen takka luo tunnelmaa ja herkkujen käristäminen hiilloksella on mahdollista. Välineitä tähän löytyy. Tuvasta johtaa ovi ”sahtikellariin”, jossa voi säilyttää omia eväitään. Kylmä/lämmin käyttövesi tulee järvestä, ruokavesi kellariin sijoitetuissa astioissa. Saunatuvassa on lattialämmitys. 

 

Ulkotilat

Ulkona puulämmitteinen grilli. Rannassa on tilava laituri, josta helppo pulahtaa puhtaaseen ja raikkaaseen veteen.

 

Hyvä varata mukaan

  • Pyyhkeet sekä aineet peseytymistä varten
  • Sandaalit jos jalat aristavat hiekkaista siirtymää saunasta järvelle
  • Omat kertakäyttövälineet (talon omat kertakäyttövälineet eivät sisälly hintaan)

 

Hinnasto 

Takkatupa 80€

Perinteinen sauna ja takkatupa 95€

Savusauna lämmitettynä ja takkatupa 180€

Kaikki tilat 250€

Tiedustelut ja kyselyt voit tehdä niin sähköpostitse kuin puhelimitsekin.

Yhteystiedot

 

Saunallamme myynnissä myös yhdistyksen logolla olevia tuotteita,   ”Sauna, vasta ja sahti – Siinä on nautinnon mahti”.